Alumni Giving Back Through Alumni Scholarship | Alumni Relations Centre
» PUTRABAKTI » Alumni Giving Back through Alumni Scholarship

Alumni Giving Back through Alumni Scholarship

Pengenalan:
Mendapatkan penaja dalam kalangan alumni untuk menyumbang semula kepada alma mater sama ada dalam bentuk individu atau berkelompok.

Objektif:
Alumni Scholarship dibentuk untuk memberi peluang kepada para alumni bersama-sama alma mater dalam menyediakan bantuan pendidikan secara kreatif dan inovatif yang bakal memperkukuhkan kejayaan universiti.
Sumbangan ini akan disalurkan kepada Tabung Dana Sumbangan Alumni untuk tujuan pemberian biasiswa dan bantuan kewangan kepada pelajar UPM.

Impak:
Hubungan antara alumni juga seharusnya dapat dieratkan lagi agar pelbagai idea demi pembangunan dan kecemerlangan pelajar dan UPM dapat dijana, sekali gus membantu meletakkan UPM di puncak kejayaan dan persada dunia.

Bacaan penuh artikel boleh klik di pautan: https://alumni.upm.edu.my/giving_back/upm_alumni_scholarship-9628

Date of Input: 06/08/2021 | Updated: 06/08/2021 | hafzaini

Alumni Relations Centre