UTAMA | Pusat Alumni

Sebagai pemegang taruh, alumni membantu dalam menjalinkan hubungan bersama pemegang taruh yang lain seperti industri, rakan universiti, organisasi tempatan dan antarabangsa. Kesemua pemegang taruh ini mesti mempunyai minat untuk berkolaborasi dengan UPM untuk tujuan akademik, penyelidikan dan pengkomersilan sejajar dengan Pelan Strategik UPM. Justeru, Pusat Alumni selaku sekretariat bagi Yayasan Pak Rashid (YPR) mengurus dan menyelaras biasiswa pelajar dan turut menganugerahi pingat emas dan hadiah iaitu “Pingat Emas Yayasan Pak Rashid” kepada pelajar cemerlang. YPR turut menyediakan pinjaman kewangan kepada pelajar yang memerlukan bantuan kewangan jangka pendek bagi membiayai kos pengajian mereka. Pusat Alumni juga turut mengurus dan menyelaras Biasiswa Soh Kim Mee khususnya kepada pelajar Diploma dan Bacelor dalam bidang Pertanian.

Pusat Alumni mempunyai 16 orang staf merangkumi Pengurusan & Profesional dan Pelaksana. Kami sentiasa komited dalam memberikan perkhidmatan terbaik dalam melestarikan hubungan jalinan alumni-Alma mater ke arah kecemerlangan UPM.

Pusat Alumni telah menerima kerja lapangan daripada Pejabat Alumni, Institut Pengajian Tinggi Malaysia dan Luar Negara saban tahun. Kira-kira 2-3 lawatan kerja diterima setiap tahun antaranya daripada Pusat Alumni Universiti Utara Malaysia, Pejabat Perhubungan Alumni Universiti Teknologi Mara, Institut Pertanian Bogor, Indonesia dan banyak lagi.

 

artikel
Perjalanan tidak Seperti yang Lain
I took up a break from busy schedule in UPM for a few days to go places with the loved ones. This time around we headed towards Turkey, a country steeped in history and culture. People often says if you are looking for an adventure or something different, go to Turkey where Roman and Ottoman culture (including artifacts and/or ruins) are retained at their best to show visitors.
Perjalanan tidak Seperti yang Lain
Alumni Passion and Compassion Initiatives
Alumni Passion and Compassion Initiatives
Penganugerahan Gelaran Profesor Emeritus
Penganugerahan Gelaran Profesor Emeritus
Artikel-artikel lain...
berita
Lawatan Penanda Aras dan Pendidikan ke National University of Singapore (NUS)
Lawatan Penanda Aras dan Pendidikan ke National University of Singapore (NUS)
12 Jan 2020, Singapore - Pusat Alumni UPM bersama - sama dengan beberapa pejabat Alumni Universiti Awam telah ke National University of Singapore (NUS) untuk lawatan penanda aras dan pendidikan.
pengumuman

Pusat Alumni UPM ingin mempelawa calon-calon yang layak untuk memohon Biasiswa CUCKOO sesi 2020/2021 bagi menampung kos pengajian di Universiti Putra Malaysia. 

Mohon sekarang!

 

 

Kepada para alumni UPM yang dihormati,

Pusat Alumni UPM komited ke arah menyediakan perkhidmatan yang berkualiti bagi memenuhi kepuasan pelanggan. Sila beri maklum balas berkaitan perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan oleh Pusat Alumni UPM di Borang Kajian Kepuasan Pelanggan - Perkhidmatan Sokongan.

Sekian, terima kasih.

Tiada tawaran sebutharga.


MAKLUMAT LANJUT: http://etender.upm.edu.my

Tiada tawaran jawatan kosong.


MAKLUMAT LANJUT: SPJOnline

aktiviti
ikuti kami
fb.png
insta.png
twitter.png
youtube.png
google+.png
B1579861860